DRŽAVNA PRVENSTVA U ZADRU

Državno prvenstvo u radu pasa ptičara i

Kinološko – lovnom kupu „ Memorijal Marko Medar”

Hrvatski kinološki savez i Povjerenstvo za uzgoj i rad lovnih pasa HKS-a, u suradnji s Kinološkim društvom „Dalmatinski pas“ Zadar  organizira Državno prvenstvo u radu pasa ptičara i Kinološko-lovni kup, koji će se dana 23. i 24. listopada 2020. godine održati u Zadru.

Dana 23. listopada ( petak ) predviđeno je održavanje Državnog prvenstva u kinološko lovnom kupu dok je Državno prvenstvo u radu pasa ptičara predviđeno za dan 24. listopada 2020. ( subota ).  Za sudjelovanje na državnim prvenstvima nije potrebno prisustvovati županijskim prvenstvima.

Shodno navedenom datumu održavanja natjecatelji u radu pasa ptičara odnosno Kinološko – lovnom kupu moraju se samostalno prijaviti najkasnije do 16. listopada 2020. godine.

Uvjet za prijavljivanje natjecatelja na Državnom prvenstvo u radu pasa ptičara je da posjeduju položen ispit rada onog tipa po kojem se održava državno prvenstvo.

Broj pasa koji se prijavljuje nije ograničen.

Uvjet za prijavljivanje natjecatelja na Državnom prvenstvu u kinološko – lovnom kupu je je položen  ispit prirođenih osobina za ptičare.

Prijavljuje se jedan vodič s jednim psom.

 Prijavnina za sva natjecanja iznosi 100,00 kn po prijavljenom psu.

Državno prvenstvo u radu pasa ptičara održava se po «Pravilniku svjetskog prvenstva u radu pasa ptičara», a državno prvenstvo za Kup Sv.Hubert po «Pravilniku kinološko lovačkog kupa Sveti Hubert» sa psima ptičarima i španijelima».