OPĆE INFORMACIJE ~ DRNIŠ

DRŽAVNO PRVENSTVO
U RADU PASA
GONIČA, PTIČARA,
KLK SVETI HUBERT
~ DRNIŠ, 19.-20.10.2018. ~

 

Hrvatski kinološki savez i Povjerenstvo za uzgoj i rad lovnih pasa HKS-a, u suradnji s Kinološkim društvom „Drniš“  organizira Državno prvenstvo u radu pasa ptičara i Kinološko-lovni kup Sveti Hubert, odnosno Državno prvenstvo u radu pasa goniča, koje će se održati na terenima u okolici Drniša 19. i 20. listopada 2018. godine.

Dana 19. listopada ( petak ) predviđeno je održavanje Državnog prvenstva u radu pasa goniča i Kinološko-lovnog kupa dok je Državno prvenstvo u radu pasa ptičara predviđeno za dan 20. listopada 2018 (subota ).
Za sudjelovanje na državnim prvenstvima nije potrebno prisustvovati županijskim prvenstvima.

Shodno navedenom datumu održavanja natjecatelji u radu pasa goniča to jest ptičara odnosno Kinološko – lovnog kupa moraju se samostalno prijaviti najkasnije do 08. listopada 2018. godine.


Uvjet za prijavu natjecatelja na Državnom prvenstvu u radu pasa goniča je položen  ispit prirođenih osobina za goniče.

Broj pasa koji se prijavljuje nije ograničen.


Uvjet za prijavljivanje natjecatelja na Državnom prvenstvo u radu pasa ptičara je da posjeduju položen ispit rada onog tipa po kojem se održava državno prvenstvo.

Broj pasa koji se prijavljuje nije ograničen.


Uvjet za prijavljivanje natjecatelja na Državnom prvenstvu u kinološko-lovnom kupu je je položen  ispit prirođenih osobina.

Prijavljuje se jedan vodič s jednim psom.


Prijavnina za sva natjecanja iznosi 100,00 kn po prijavljenom psu.


Prilikom prijave natjecatelja za sva državna prvenstva natjecatelji dužni su potvrditi hoće li sudjelovati na otvaranju državnih prvenstava odnosno službenoj večeri koji je predviđena za četvrtak 18. listopada 2018. godine u večernjim satima. Ova informacija nam je neophodna kako bi se predvidio broj osoba koje će biti nazočne na večeri.

Državno prvenstvo u radu pasa ptičara održava se po «Pravilniku svjetskog prvenstva u radu pasa ptičara», a državno prvenstvo za Kup Sv.Hubert po «Pravilniku kinološko lovačkog kupa Sveti Hubert» sa psima ptičarima i španijelima».

Ovom prilikom podsjećamo sve potencijalne natjecatelje da su u skladu s Pravilnikom o izboru pasa ptičara u reprezentaciju Hrvatske dužni do
10. rujna dostaviti rezultate svojih pasa kako bi ih selektori mogli obraditi.