OPĆE INFORMACIJE ~ SLAVONIJA

DRŽAVNO PRVENSTVO U RADU PASA GONIČA

DRŽAVNO PRVENSTVO U RADU PASA PTIČARA

KINOLOŠKO – LOVNOM KUPU SVETI HUBERT
„MEMORIJAL MARKO MEDAR”

Hrvatski kinološki savez i Povjerenstvo za uzgoj i rad lovnih pasa HKS-a, u suradnji s Kinološkim društvom „Baranja “  organizira Državno prvenstvo u radu pasa ptičara i Kinološko-lovni kup, koje će se dana 12. i 13. listopada 2019. godine održati u Luču.

Jednako tako u suradnji sa Kinološkom udrugom „Posavac“  organizira se Državno prvenstvo u radu pasa goniča koje će se održati dana 12. listopada u okolici Slavonskog broda.

Dana 12. listopada ( subota ) predviđeno je održavanje Državnog prvenstva u radu pasa goniča i  Državno prvenstvo u radu pasa ptičara dok je Državno prvesntvo u kinološko lovnom kupu predviđeno za dan 13. listopada 2019 ( nedjelja ).  Za sudjelovanje na državnim prvenstvima nije potrebno prisustvovati županijskim prvenstvima.

Shodno navedenom datumu održavanja natjecatelji u radu pasa goniča to jest ptičara, odnosno Kinološko – lovnog kupa moraju se samostalno prijaviti najkasnije do 3. listopada 2019. godine.

Uvjet za prijavu natjecatelja na Državnom prvenstvu u radu pasa goniča je položen  ispit prirođenih osobina za goniče.

Broj pasa koji se prijavljuje nije ograničen.

Uvjet za prijavljivanje natjecatelja na Državnom prvenstvo u radu pasa ptičara je da posjeduju položen ispit rada onog tipa po kojem se održava državno prvenstvo.

Broj pasa koji se prijavljuje nije ograničen.

Uvjet za prijavljivanje natjecatelja na Državnom prvenstvu u lovno – kinološkom kupu je je položen  ispit prirođenih osobina za ptičare.

Prijavljuje se jedan vodič s jednim psom.

Prijavnina za sva natjecanja iznosi 100,00 kn po prijavljenom psu.

Prilikom prijave natjecatelja za sva državna prvenstva natjecatelji su dužni potvrditi hoće li sudjelovati na službenoj večeri koja je predviđena za subotu 12. listopada 2019. godine u večernjim satima. Ova informacija nam je neophodna kako bi se predvidio broj osoba koje će biti nazočne na večeri.

Državno prvenstvo u radu pasa ptičara održava se po «Pravilniku svjetskog prvenstva u radu pasa ptičara», a državno prvenstvo za Kup Sv.Hubert po «Pravilniku kinološko lovačkog kupa Sveti Hubert sa psima ptičarima i španijelima».

Detaljan program održavanja Državnog prvenstva u radu pasa ptičara i natjecanju Sv. Hubert biti će Vam dostavljen u mjesecu rujnu 2019.

Ovom prilikom podsjećamo sve potencijalne natjecatelje da su u skladu s Pravilnikom o izboru pasa ptičara u reprezentaciju Hrvatske dužni do 10. rujna dostaviti rezultate svojih pasa kako bi ih selektori mogli obraditi.